lo vert, la verdura - les légumes - vegetable

Auvernhat français English
lo parsil le persil parsley
lo sarpolet, serpolet le thym thyme
l'alha l'ail garlic
la ceba, cebola, l'unhon l'oignon onion
l'eschalonha, eschalòta l'échalote shallot
la carchòfa l'artichaut artichoke
la porrada le poireau leek
l'asparja l'asperge asparagus
lo champanhòl, champanhon le champignon mushroom
l'ensalada
la laituja
la salade
la laitue
salad
lettuce
lo chal, chaul le chou cabbage
la cogorla, cocorla la courge squash, marrow
l'albergina, l'aubergina l'aubergine eggplant
lo pebròt le poivron, piment pepper
la fava, faba la fève, le haricot (broad) bean
lo cotèl de fava/faba le haricot vert green bean
lo pese le petit pois pea
las dentilhas les lentilles lentils
lo froment le blé wheat
lo blat negre le blé noir, sarrasin buckwheat
l'uerdi, erdi l'orge barley
la civada, cevada l'avoine oat(s)
lo seglha, segla le seigle rye
lo milhoc le maïs maize, corn
la trufa, trufòla, coca la pomme de terre potato
lo navet le navet turnip
la raba, rava la betterave beet, beetroot
la pastanada, (pastanaja) la carotte carrot
lo radiç le radis radish
l'avocat " avocado
l'oliva l'olive
la tomata la tomate tomato